Aplikacja Arche Hotele

Najlepsze oferty hotelowe w naszej aplikacji

POBIERZ

Od lipca 2019r. Fundacja Leny Grochowskiej jest organizacją pożytku publicznego (OPP), a więc każdy podatnik może nam przekazać 1% podatku.

Środki pozyskane z 1% podatku zostaną wykorzystane na tworzenie miejsc pracy dla osób niepełnosprawnych intelektualnie, które dotychczas ze względu na swoją niepełnosprawność były wykluczone z życia zawodowego i społecznego. Cierpią na różne schorzenia między innymi mózgowe porażenie dziecięce (MPD), zespół downa,  schizofrenia. Praca w Fundacji Leny Grochowskiej jest dla Nich formą terapii społecznej i fizycznej, a także szansą na niezależność finansową.

Obecnie podatnicy mogą korzystać z formularza PIT wypełnionego dla nich przez Urząd Skarbowy. Korzystając z tego sposobu rozliczenia również możesz zdecydować, na jaką organizację pożytku publicznego przekażesz swój 1% podatku.

Jak to zrobić? Krok po kroku:

• Wejdź na stronę www.podatki.gov.pl i zaloguj się do usługi Twój e-PIT www.podatki.gov.pl
  • Podaj swoje dane (PESEL albo NIP i datę urodzenia; kwotę przychodu z deklaracji za rok poprzedni i kwotę przychodu z jednej z informacji od pracodawców, np. PIT-11 za rok poprzedni)
  • możesz też zalogować się używając profilu zaufanego.

Wypełnij PIT przez internet i przekaż 1% podatku

Wszystkich o wielkim sercu, którzy chcą przekazać 1% podatku dochodowego na rzecz Fundacji Leny Grochowskiej, prosimy o wskazanie w formularzu PIT naszej Fundacji:

Fundacja Leny Grochowskiej

0000506586

Uwaga! W formularzu na stronie podatki.gov.pl w polu wybrana organizacja - nie wpisuj słowa KRS.

Po zalogowaniu się, na głównym ekranie widoczny jest KRS organizacji, której przekazałeś 1% podatku rok wcześniej. Możesz to  w prosty sposób zmienić na wybraną organizację.

Jak to zrobić?

• wybierz opcję „Zmieniam organizację”
  • wpisz numer KRS wybranej organizacji, której chcesz przekazać 1%
  • zatwierdź tę zmianę